Halfje-Bruin

Halfje-Bruin

Een collectie interessante ditjes en datjes.

Rondje Quackjeswater

Een wandeling rond het Quackjeswater bij Rockanje

Kees de Bruin

1 minuut leestijd

Op een wat mistige ochtend stap ik al vroeg in de auto op weg naar het Quackjeswater bij Rockanje. Hier met m’n broer afgesproken om een stukje te gaan wandelen. Gelukkig wordt de mist steeds minder hoe meer ik naar de kust rijd en af en toe komt de zon er ook nog door. Mooi op tijd rijd ik de parkeerplaats op waar m’n broer ook net uit z’n auto stap.

Met de camera in de aanslag beginnen we aan het kleine rondje met eerst een stop bij een uitzichtpunt over het Quackjeswater. We zien de gebruikelijke aalscholvers, eenden en een paar zwanen maar ook behoorlijk veel lepelaars druk bezig met het maken van hun nesten. Vanaf hier lopen we verder door met af en toe wat spetters. De bomen maken plaats voor struiken en uiteindelijk lopen we het open duingebied in.

Na een klimmetje komen we bij een ander uitzichtpunt. Vanaf hier kun je de omgeving goed zien ondanks de bewolking. Bij helder weer zal het uitzicht een stuk mooier zijn. Vanaf hier lopen we verder naar het strand. Door de wind kunnen we hier even lekker uitwaaien om daarna weer de duin op te klimmen om terug te lopen naar de parkeerplaats.

Recente berichten

Blog Series

Categorieën

Over Mij

Amateur fotograaf, korfballer en een liefhebber van lekker eten.