Halfje-Bruin

Halfje-Bruin

Een collectie interessante ditjes en datjes.

Kees de Bruin

2 minuten leestijd

Het is Goede Vrijdag als ik al om 7 uur in de auto stap op weg naar Woudenberg. Hier start namelijk de Trage Tocht Woudenberg, een wandeling van 16 kilometer rond Woudenberg. Het is heerlijk rustig op de weg vanwege de Paasdagen en ik ben dan al snel bij het Cultuurhuis in Woudenberg. De auto parkeren en dan op weg.

Het eerste deel van de wandeling is een noodzakelijk kwaad aangezien we Woudenberg toch eerst moeten verlaten. Maar na het oversteken van de provinciale weg gaat het direct over naar smalle boerenland weggetjes en half verharde paden. Het landschap verandert langzaam van akkerbouw naar bos. Uiteindelijk komt de wandeling bij het Henschotermeer uit en is het tijd voor een korte pauze.

Na het Henschotermeer steek ik de Zeisterweg over en loop dan Landgoed Den Treek Henschoten in waar ik de “drukte” van het Henschotermeer achter mij laat. Het geluid van de weg wordt overstemd door al het gekwetter van de vogels. Pas als ik weer het bos uitloop kom ik iemand tegen. Na een praatje loop ik langs de Grift verder richting Landgoed Geerestein.

Ook hier is het lekker rustig maar het is wel wat rustiger qua vogels. Dat valt ook een man op met een verrekijker rond zijn nek. Na een praatje loop ik verder en ben ik alweer bij Woudenberg. De route maakt nog een kleine omweg zodat het stuk door Woudenberg zelf niet te lang is. Na ongeveer 16 kilometer en drie en een half uur later sta ik weer bij de auto en kan ik weer een mooie wandeling aan de lijst toevoegen.

Recente berichten

Blog Series

Categorieën

Over Mij

Amateur fotograaf, korfballer en een liefhebber van lekker eten.