Halfje-Bruin

Halfje-Bruin

Een collectie interessante ditjes en datjes.

Kees de Bruin

2 minuten leestijd

Vandaag maar weer eens de wandelschoenen aangetrokken en al vroeg op weg naar De Kaapse Bossen bij Doorn. Het plan is om hier de auto te parkeren en dan de Trage Tocht Leersum-Doorn te lopen. Maar op weg naar Doorn besluit ik om de auto bij St. Helenaheuvel te parkeren aangezien ik daar toch langs kom. Scheelt ook weer een stukje extra lopen.

Het is nog geen half 8 ’s ochtends als ik begin met wandelen. Het is heerlijk rustig en op sommige plekken hangt nog een beetje mist en ook de zon begint langzaam door te bomen te schijnen. Vanaf de Helenaheuvel loopt het pad in de richting van Doorn en de provinciale weg welke ik oversteek om vervolgens de Postweg te volgen. Deze oude weg loopt parallel aan de provinciale weg maar gelukkig valt het mee met het geluid.

Na de Postweg maakt de route een paar kronkels om uiteindelijk bij kasteel Broekhuizen uit te komen. Het pad loopt om de vijver heen om vervolgens richting Leersum te gaan. Hier kom ik bij het eigenlijke startpunt van de route en steek weer de provinciale weg over voor de eerste klim naar de Graftombe van Nellestein. Deze staat op een heuvel met een mooi uitzicht over de omgeving.

De heuvel weer af en na het oversteken van de weg gaat het verder de Darthuizenberg op. Dit is een behoorlijke klim en het bankje dat hier staat is een mooi plekje voor een korte snack pauze.

Via Landgoed Dartheuvel gaat het een beetje op en neer en beland ik uiteindelijke bij de Kaapse Bossen. Het pad voert hier langs onder andere een laan met rododendronstruiken welke helaas nog niet in bloei staan. Uiteindelijk kom ik bij De Kaap, een uitkijktoren van 25 meter hoog. Het is weer even klimmen maar het uitzicht boven is erg mooi, mede omdat er weinig bewolking is.

Weer terug op de grond loop ik het laatste stuk van de wandeling richting St. Helenaheuvel waar na ruim 18 kilometer de wandeling er weer op zit. Het is nog niet zo druk en neem in het zonnetje nog even een kop thee en een kom soep. Nog even afrekenen en dan rijd ik weer terug naar huis.

Recente berichten

Blog Series

Categorieën

Over Mij

Amateur fotograaf, korfballer en een liefhebber van lekker eten.